مجله تفریحی و سرگرمی آیسام
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خدمات خود را کم نمی‌کنیم، اما با سیلی صورت خود را سرخ نگه می‌داریم. به گزارش آیسام و به نقل از ایسنا، محمدرضا دارا

upload center


رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خدمات خود را کم نمی‌کنیم، اما با سیلی صورت خود را سرخ نگه می‌داریم.

به گزارش آیسام و به نقل از ایسنا، محمدرضا دارابی در اجلاس سراسری مدیران سازمان بیمه سلامت ایران که امروز در بیمارستان قائم(عج) مشهد برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای کشور در حوزه سلامت، اظهار کرد: امروزه ما پزشک خارجی در کشور نداریم و پزشک‌های ایرانی در همه کشور از دورترین تا مراکز استان‌ها حضور دارند. یکی از افتخارات جمهوری اسلامی در ۴۰ سال اخیر این است که توانست این نیروها را تربیت کند.

وی ادامه داد: یکی از پیشرفت‌ها و اقداماتی که در این حوزه در کشور انجام شد مراقبت‌های اولیه پزشکی بود. در زمانی که در سال ۱۳۶۳ خدمات اولیه بهداشتی به دورترین نقاط کشور فرستاده می‌شد که آن زمان شاخص‌های بهداشتی ما بسیار مشکل داشت و  آمار فوت مادران و کودکان بسیار بالایی داشتیم. 

بهورزان که در خط اول رفتند و خدمات بهداشتی اولیه در دل روستاها انجام دادند شاخص‌های سلامت ارتقای بسیار زیاد پیدا کرد.

شاخص‌های بهداشتی ارتقای زیادی پیدا کرده است

دارابی تصریح کرد: امروزه مرگ و میر کودکان و مادران بسیار کم شده است و به برکت این اقدامات به واکسناسیون، مراقبت‌های بهداشتی، بهداشت خانواده، فردی و… شاخص‌های بهداشتی ما ارتقای زیادی پیدا کرده است.

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت در سال‌های گذشته، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۸۳ بحث پزشکی خانواده و نظام ارجاع مطرح شد. پزشک خانواده شهری و روستایی در کنار بهورزها پزشکان نیز حضور پیدا کردند و در دل روستاها کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی بیشتر شد و می‌بینید شاخص‌های بهداشتی ما بعد از آن شتاب بیشتری به خود گرفت و روستاییان ما از موهبت پوشش خدمات در روستا بهره‌مند شدند. مراقبت‌هایی که در روستاها انجام می‌شود توسط مراکز در خانه‌های جامع سلامت باعث شد مراکز خدمات درمانی ما ارتقا پیدا کند. اگرچه که نظام ارجاع نتوانست آنطور که باید و شاید اهداف خود را دنبال کند، اما شروعی برای گام های بزرگتر بعدی بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «در دولت تدبیر و امید نگاهی ویژه به سلامت شد»، بیان کرد: در دولت تدبیر و امید طرح تحول نظام سلامت شکل گرفت برای اینکه مردم دغدغه‌ای جز بیماری نداشته باشند. کاهش پرداخت از جیب مردم اولین هدف این طرح بود و هدف دیگر اینکه مردم برای هیچ اقدام درمانی ملزومات پزشکی به بیرون نروند. متأسفانه قبل این طرح بیش از ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه‌های درمانی از مردم پرداخت می‌شد. این طرح باعث شده است تمام ملزومات بیمارستانها تهیه شود.

وی عنوان کرد: هدف دیگر این طرح ارتقای خدمات حوزه سلامت از طریق “هتلینگ” بود که بدین منظور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیش از ۳۳۰ هزار متر مربع بازسازی و نوسازی داشته‌ایم.

دارابی با بیان اینکه «یکی از طرح‌هایی که در وزارت بهداشت انجام شد ایجاد معاونت اجتماعی بود»، گفت: اجتماعی‌کردن سلامت در پیشگیری از مولفه‌های اجتماعی تاثیر در بیماری‌های غیر واگیر مثل سرطان‌ها، دیابت، فشار خون و تغییر سبک غذایی و… همه این‌ها مولفه‌هایی هستند که در این موضوع دخالت دارند. نهادهای اجتماعی و سمن‌ها می‌توانند دخالت کنند و این یکی از اقدامات موثر دیگر است.

حدود ۱۰ میلیون نفر در طرح تحول نظام سلامت بیمه شده‌اند

وی بیان کرد: همچنین حدود۱۰ میلیون نفر در طرح تحول نظام سلامت بیمه شده‌اند. روستاییان بیمه شده‌اند، خدمات بیمه‌ای برای مردم به خصوص در روستاها فراهم شده است. از اقدامات بسیار موثری است و همه این‌ها بر بهبود خدمات در حوزه سلامت برای مردم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «ما در دنیا و فرهنگ خود وفای به عهد داریم»، تصریح کرد:  شاید اگر در سال‌های گذشته تعلل و کم‌کاری‌ها باعث نمی‌شد که برجام دیرتر به ثمر برسد و زودتر به ثمر برسد ما این مشکلات امروزه را نمی‌داشتیم. تحریم‌های ظالمانه و متأسفانه با خروج دولت بدعهد آمریکا از برجام آن شیرینی که قرار بود در طرح تحول نظام سلامت داشته باشیم به کام‌مان تلخ شد.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که کام ما دانشگاهیان را تلخ کرد محدودیت ما در بحث اعتبارات بیمه‌ای است و گفتند تا سقف اعتبارات سال ۱۳۹۵ هزینه کنی و ۱۰ درصد کم‌تر از ۱۳۹۶ اعتبار  داده ‌می‌شود. امسال حقوق کارمندان ۵ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است و تورم نیز وجود دارد. در حال حاضر بسیاری از ملزومات و تجهیزات ما وابسته به مسئله ارزی است.

قیمت ملزومات پزشکی ۵۰ تا ۶۰ درصد گران شده اما قرار نیست خدمات را کاهش دهیم

دارابی خاطرنشان کرد: بدون اغراق می‌توانم بگویم قیمت ملزومات پزشکی ۵۰ تا ۶۰ درصد گران شده است با این وجود قرار نیست خدمات ما کاهش پیدا کند.

وی با بیان این که «سیاست‌های جدید شاید برای بیمه خوب باشد، اما برای دانشگاه‌هاخوب نیست»، بیان کرد: مقایسه ۵ ماه اول سال ۹۶ و ۵ماه سال ۹۷ نشان می‌دهد ۳۰ درصد افزایش پذیرش بیمار داشته‌ایم. نتیجه آن این است که شهرهای کوچک به خاطر این که خودشان را با این سیاست‌ها تطبیق دهند با میزان اعتبار خود برخی بیمارهای خود را به مراکز استان انتقال می‌دهند به خصوص مشهد که برخی رشته‌ها و تخصص‌های فرا استانی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: ما خدمات را کم نمی‌کنم، اما با سیلی صورت خود را سرخ نگه می‌داریم.

وی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور کاهش هزینه‌ها، گفت: تنها اقدامات دانشگاه‌ها در این زمینه کافی نیست و سایر نهادها همچون بیمه سلامت نیز باید در این راستا گام بردارند. برای نمونه بیمه سلامت همگانی باید بیمه افراد ثروتمند را حذف و به افراد نیازمند داده شود. اگر  این کار اجباری انجام شود، هزینه‌ها کم و خدمات بیش‌تر می‌شود.

انتهای پیام

گردآوری: مجله تفریحی و سرگرمی آیسام

(۰)

لینک به منبع : قیمت ملزومات پزشکی بالا رفته اما خدمات را کاهش نمی‌دهیم



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 401
برچسب ها :

ارسال توسط آیسای من
آخرین مطالب